Projects
Projects | Cultural
Reptile House Taipei Zoo

The Oval Partnership won the competition to design the architecture and exhibition of this new reptile house for the Taipei Zoo, a much-needed new star attraction to the otherwise generally rather antiquated facilities. The building form hugs the beautiful surrounding natural landscape and topography, and is reminiscent of the particular species the building has been specifically designed to accommodate. 

The exhibition experience takes the visitor on a route alternating between immersive natural reptile habitat and interactive gallery type narrative exhibits, where the boundaries between outdoor and indoor, real life natural habitat and artificial environment are deliberately blurred. By doing so visitors are encouraged to explore and appreciate the delicate ecological balance of the planet we and all other species call home.

Client | Taipei Zoo
Location | Taipei, Taiwan
Year | 1995
Size | 2,500 sqm